GenB B Icon (Preloader)

Bioeconomy Educational Cards
Greek

Καλώς ήρθατε στις εκπαιδευτικές κάρτες βιοοικονομίας του GenB, ένα ολοκληρωμένο και διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την κατανόηση των εννοιών της βιοοικονομίας. Το υλικό αυτό συγκεντρώνει 20 προσεκτικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές κάρτες που παρέχουν συνοπτικές και ουσιαστικές πληροφορίες σχετικά με θεμελιώδεις έννοιες της βιοοικονομίας. Οι εκπαιδευτικές κάρτες βιοοικονομίας του GenB καλύπτουν βασικά θέματα όπως η βιωσιμότητα των βιοδιασπώμενων και των κομποστοποιήσιμων υλικών, οι κοινές πηγές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι έννοιες και οι εφαρμογές της βιοοικονομίας, καθώς και η διαχείριση των αποβλήτων και η κυκλική οικονομία. 

Οι εκπαιδευτικές κάρτες έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την κατανόηση των βασικών εννοιών της βιοοικονομίας μέσω συνοπτικών πληροφοριών που παρουσιάζονται με οπτικά ελκυστική μορφή. Κάθε κάρτα υπογραμμίζει κρίσιμα σημεία, παρέχει παραδείγματα και προσφέρει ενδιαφέροντα στοιχεία για να βοηθήσει στη μάθηση και τη συγκράτηση των πληροφοριών. Οι κάρτες αυτές είναι κατάλληλες για σκοπούς αυτοδιδασκαλίας και να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά τόσο σε επίσημα όσο και σε ανεπίσημα εκπαιδευτικά πλαίσια. Ενσωματώνοντας διαγράμματα, απεικονίσεις και άλλα οπτικά βοηθήματα, οι εκπαιδευτικές κάρτες διασφαλίζουν την αποτελεσματική μετάδοση των πληροφοριών, προωθώντας διαδραστικές και ελκυστικές μαθησιακές εμπειρίες. 

  1. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΜΑ (ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΙΜΑ) ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ
  2. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
  3. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  4. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΒΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
  5. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  6. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΟΕΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
  7. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
  8. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΠΡΟΙΟΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗΣ  Ή ΥΨΗΛΟΤΕΡΗΣ ΑΞΙΑΣ (DOWNCYCLING / UPCYCLING)
  9. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
  10. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΟΔΙΑΣΠΑΣΗ
  11. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΟ
  12. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
  13. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΡΓΑΝΙΚΟ
  14. ΒΙΟ-ΑΠΟΒΛΗΤΑ
  15. BIOFUELS
  16. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΟΜΙΜΗΣΗ
  17. ΜΗ ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ
  18. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  19. ΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΒΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  20. ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0. International (CC BY-NC-SA 4.0 DEED) 

Το παρόν έγγραφο κυκλοφορεί με την άδεια Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0. International (CC BY-NC-NC-SA 4.0 DEED), η οποία επιτρέπει στους χρήστες να διανέμουν, να αναμειγνύουν, να προσαρμόζουν και να αξιοποιούν το υλικό σε οποιοδήποτε μέσο ή μορφή για μη εμπορικούς σκοπούς και μόνο εφόσον γίνεται αναφορά στον δημιουργό. Εάν προβείτε σε αναμίξη, προσαρμογή ή αξιοποίηση του υλικού, πρέπει να αδειοδοτήσετε το τροποποιημένο υλικό με τους ίδιους όρους. Με την πρόσβαση ή τη χρήση αυτής της έκθεσης, αναγνωρίζετε και συμφωνείτε να συμμορφώνεστε με τους όρους και τις προϋποθέσεις της άδειας CC BY-NC-SA. Για το πλήρες κείμενο της άδειας χρήσης, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/legalcode.en  

Δημιουργήθηκε από: AIJU, Technological Institute for children’s products and leisure 

Επιστημονική έγκριση από: BTG Biomass Technology Group B.V., Jawahar Navodaya Vidyalaya school and Nikola Karev high school. 

Σχεδίαση από: GLOBAZ, S.A.

Ευχαριστίες 

Τα κουίζ GenB Bioeconomy έχουν ελεγχθεί τόσο από επιστημονική, τεχνική όσο και από εκπαιδευτική άποψη, διασφαλίζοντας την ποιότητα και την καταλληλότητά τους για το κοινό-στόχο. Ο John Vos και η Marisa Groenestege από την BTG Biomass Technology Group στην Ολλανδία, ο καθηγητής Yogesh Kumar από το σχολείο Jawahar Navodaya Vidyalaya στο Karimganj του Assam τους Ινδίας, το οποίο διαχειρίζεται η Navodaya Vidyalaya Samiti, αυτόνομος φορέας που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας τους κυβέρνησης τους Ινδίας, και ο καθηγητής Nikola Delevski από το λύκειο DSU-RCSOO «Nikola Karev» στη Strumica τους Βόρειας Μακεδονίας, συμμετείχαν ενεργά σε αυτή τη διαδικασία αναθεώρησης. Εκφράζουμε τους θερμές τους ευχαριστίες σε τους τους ειδικούς για την ανεκτίμητη συμβολή και αφοσίωσή τους. 

Sources consulted for all educational cards:  

  • Mobilization of a plurality of voices and mutual learning to accelerate the Bio-based sector. BIOVoices. Grant agreement ID: 774331  https://doi.org/10.3030/774331 
  • Hargroves, K., & Smith, M. H. (2006). Innovation inspired by nature biomimicry. Ecos, (129), 27–30. 
  • Bharadwaj, A., Yadav, D., & Varshney, S. (2015). Non-biodegradable waste–its impact & safe disposal. Int. J. Adv. Technol. Eng. Sci, 3(1). 
  • Murthy, V., & Ramakrishna, S. (2022). A review on global E-waste management: urban mining towards a sustainable future and circular economy. Sustainability, 14(2), 647. 
  • Renner, M., Sweeney, S., & Kubit, J. (2008). Green Jobs: Towards decent work in a sustainable, low-carbon world: Report for United Nations Environment Programme. UNEP: Nairobi, Kenya