GenB B Icon (Preloader)

QUIZZEN
Dutch

Bio-economie quiz. Test je kennis op een dynamische manier.

Copyright

Naamsvermelding-NietCommercieel-Gelijk Delen 4.0. Internationaal (CC BY-NC-SA 4.0 AKTE)

Dit document is vrijgegeven onder de Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 4.0. Internationale (CC BY-NC-SA 4.0 DEED) licentie, die gebruikers toestaat om het materiaal te distribueren, te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken in elk medium of formaat, alleen voor niet-commerciële doeleinden, en alleen zolang de maker wordt vermeld. Als u het materiaal remixt, verandert of afgeleid materiaal maakt, moet u het gewijzigde materiaal onder identieke voorwaarden licentiëren. Door dit rapport te openen of te gebruiken, erkent u en gaat u ermee akkoord de voorwaarden en bepalingen van de CC BY-NC-SA-licentie na te leven. Ga voor de volledige tekst van de licentie naar: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/legalcode.nl

Gemaakt door: AIJU, Technologisch Instituut voor kinderproducten en vrije tijd

Wetenschappelijke validatie door: BTG Biomass Technology Group B.V., Jawahar Navodaya Vidyalaya school en Nikola Karev high school.

Dankbetuigingen

De GenB Bio-economie quiz is beoordeeld vanuit zowel technisch-wetenschappelijk als educatief perspectief, teneinde de kwaliteit en geschiktheid voor de doelgroep te waarborgen. John Vos en Marisa Groenestege van BTG Biomass Technology Group B.V. in Enschede, Nederland, professor Yogesh Kumar van de Jawahar Navodaya Vidyalaya-school in Karimganj, Assam, India, beheerd door Navodaya Vidyalaya Samiti, een autonoom orgaan onder het ministerie van Onderwijs, de regering van India, en professor Nikola Delevski van de DSU-RCSOO high school "Nikola Karev" in Strumica, Noord-Macedonië,  zijn actief betrokken geweest bij deze kwaliteitscheck. Wij danken deze experts van harte voor hun onschatbare bijdragen en toewijding.

Over de quiz

Welkom bij de GenB Bio-economie quiz, een interactief educatief hulpmiddel dat is ontworpen om uw begrip van bio-economie concepten te vergroten. Dit materiaal bevat 20 zorgvuldig samengestelde quizvragen die uw kennis over verschillende belangrijke aspecten van de bio-economie testen en verdiepen. De GenB Bio-economie quiz behandelt sleutelbegrippen zoals duurzaamheid, bio-based kunststoffen en hun levenscyclus, bio-energie en de toepassingen ervan, evenals afvalbeheer en de circulaire economie.

Meerkeuzevragen en waar/niet waar-vragen dienen als effectieve instrumenten voor zelfbeoordeling en het op een dynamische en boeiende manier vergroten van het begrip van de bio-economie. Dit hulpmiddel ondersteunt zelfgestuurd leren en is geschikt voor individuele studie, groepseducatie of integratie in trainingsprogramma's. Deze aanpak stimuleert actieve deelname en praktisch leren in een interactief en plezierig formaat.

Wil je meer weten?

Het GenB Bio-economie quizmateriaal is direct gekoppeld aan de bijbehorende GenB Bio-economie onderwijskaarten. Zoek naar de code EC#n in elke quiz om gemakkelijk de relevante onderwijskaart te vinden en te bestuderen voor meer informatie.

Link: https://genb-project.eu/bioeconomy-educational-cards-dutch/

Wat zijn de voordelen van het gebruik van quizzen om te leren?

  1. Kennis vergroten: het bewustzijn en begrip van de bio-economie en de relevantie ervan in het dagelijks leven vergroten.
  2. Zorg voor flexibiliteit: bied praktisch en toegankelijk onderwijsmateriaal aan dat in verschillende leercontexten kan worden gebruikt.
  3. Stimuleer actieve participatie: betrek deelnemers direct bij het leerproces door actief vragen op te lossen.
  4. Maak zelfbeoordeling mogelijk: laat tieners hun leerproces reviewen en consolideren, en de onderwerpen identificeren waar ze hun begrip van de bio-economie kunnen verbeteren.

Voor wie is het bedoeld?

De GenB Bio-economie quiz is ontworpen voor tieners van 14 tot 19 jaar, maar ook voor leraren en andere (onderwijs)professionals die geïnteresseerd zijn in educatieve bronnen over de bio-economie. Het is een waardevol instrument om interesse en begrip te kweken voor hoe de bio-economie kan bijdragen aan een meer duurzame en welvarende toekomst.

Sources consulted for all quizzes:

  • Increase public awareness of bio-based products and applications supporting the growth of the European bioeconomy. BIOWAYS. Grant agreement ID: 720762 https://cordis.europa.eu/project/id/720762
  • Boosting European citizens knowledge and awareness of bioeconomy. BLOOM. Grant agreement ID: 773983  Bloom_Newsletter_December2020.pdf (bloom-bioeconomy.eu)
  • Mobilization of a plurality of voices and mutual learning to accelerate the Bio-based sector. BIOVoices. Grant agreement ID: 774331 https://doi.org/10.3030/774331
  • Life Cycle Assessment for strategical trade-offs in the bioeconomy (n.d.). European Commission. https://visitors-centre.jrc.ec.europa.eu/en/media/animations/life-cycle-assessment-strategical-trade-offs-bioeconomy
  • Mobilizing European Communities of Practice in bio-based systems for better governance and skills development networks in bioeconomy. BioGov.net. Grant agreement ID: 101060742 https://cordis.europa.eu/project/id/101060742